Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány

A Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítványt 1991 tavaszán Somogy Megye Közgyűlése azzal a céllal alapította, hogy a megyében működő kis- és középvállalkozások működését segítse, erősítse. A Vállalkozói Központ fő célkitűzései:

  • vállalkozói kultúra fejlesztése oktatási, képzési programokkal
  • Vállalkozások versenyképességének fejlesztése
  • Somogy megye gazdaságának élénkítése, a munkanélküliség csökkentése
  • Naprakész információk nyújtása a kis és középvállalkozások számára
  • Kedvezményes hitelek folyósítása vállalkozások részére - mikrohitel
  • Vállalkozások vásárokon való kedvezményes megjelenésének támogatása

A Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány kaposvári, barcsi, balatonboglári, irodáival, képzett szakembereivel, jelentős és egyre növekvő szerepet tölt be Somogy megye gazdasági életében, a vállalkozások beindításában, működésükhöz nyújtott tanácsadással, információnyújtással, oktatással, és mikrohitelezéssel. Ez utóbbi hitelek kihelyezése kiemelt feladatot jelent a közalapítványnak, amely által a vállalkozások egyedülálló forráshoz juthatnak.

A Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány a kaposvári Somogy-Flandria Inkubátorházban folytatja tevékenységét. Az Inkubátorházat a Flamand Gom-West Vlaanderen Területfejlesztési Központtal közösen a belga kormányhoz benyújtott pályázaton nyert támogatásból építették fel 1998-ban. Az Inkubátorház fő tevékenysége: irodák, műhelyek és konferenciaterem bérbeadása. Ez utóbbi 350 fő befogadására alkalmas, de igény szerint 3 részre szekcionálható a mobil, hangszigetelt falak által, így 70, 110, 130, 180 és 240 fős termekre osztható, amely által kiváló helyszínt biztosít szakmai és sajtókonferenciák, üzletember találkozók, kiállítások, bemutatók, vásárok és egyéb más társadalmi és gazdasági rendezvények megtartására, lebonyolítására.

 

App Store

Google Play

Windows Phone