Miért a Dráva?

Ahol a természet szépsége és a gazdag kulturális örökség találkozik. Ahol a gasztronómiai örömöknek és a vízisportoknak egyaránt hódolhatunk. Ahol a modern világ a népi hagyományokkal találkozik. Ez a Drávamente felfedezésre váró vidéke.

A két szomszédot, Magyarországot és Horvátországot a Dráva folyó nem elválasztja, hanem összeköti. Holtágak, mocsarak, lápok alakítják az árteret, az állóvizű tavakon igen gazdag az állatvilág. A kiránduló a fekete gólyát, rétisast, szürke gémeket, kormoránokat, kiskócsagokat és bakcsókat, vagy akár az apró jégmadarat pillanthat meg, egyedül itt fészkel a kis csér. A folyó egyedülállóan tiszta vizében gazdag és egyedi élővilág alakult ki: a Földön csak itt fordul elő a drávai tegzes.

A Drávamente számtalan lehetőséget kínál a látogatóknak. A környék a fürdőzés, pihenés, kikapcsolódás kifogyhatatlan tárháza. A végtelen hegyekkel, csábító dombokkal, impozáns erdőkkel, kék vízű tavakkal a természeti csodák lélegzetelállító repertoárja. A sajátos és gazdag állatvilág érmes vadakat rejt a vadászat szerelmeseinek. Gyógyulást és regenerálódást ígér a gyógyvizek birodalmában. Felfedezésre csábít a falusi turizmus égisze alatt a számtalan szálláslehetőség, vendéglátás, lovaglás, vagy épp a kalácskészítés vagy kenyérsütés. A hagyományos ízek szerelmesei saját, tradicionális receptekkel örvendeztetik meg az itt élők. A drávamenti lankákon minőségi szőlő- és gyümölcsültetvények garantálják a legjobb borokat és likőröket. A rendezvényeken életre kel a történelem és a vizuális művészetek világa.

Az itt élők nap mint nap azért dolgoznak, hogy teljesüljön minden kérés, akár szállásról, akár rendezvényekről, akár vendéglátásról, akár kikapcsolási és szabadidő eltöltési kívánságról esik szó. A Drávamente szívvel-lélekkel, egyedi értékekkel várja a turistákat.

App Store

Google Play

Windows Phone