Koprivnica

Koprivnica városnak 31 000 lakosa van, de 125 000 lakost még beleszámolunk a város 30 kilométeres körzetéből. A Zágráb és Varaždin főutak mentén, mely Eszék felé halad, illetve a Budapest-Zágráb vasútvonal mentén helyezkedik el.

Azon kívül, hogy a város magas életszínvonalat biztosít az itt élőknek, kivételes lehetőségeket nyújt vállalkozások elindítására. Sikeresen létrehoztak egy egészséges üzleti környezetet, amelyben a vállalkozások gyorsan és eredményesen fejlődnek. A városban van az élelmiszer-, illetve gyógyszeripari szektorok központja, mint például a Podravka d.d., amely a legnagyobb horvát élelmiszeripari társaság, majd a Belupo d.d. amely a második legnagyobb  gyógyszeripari cég Horvátország területén, és  a Calsberg Croatia nemzetközi alkoholtermelői vállalat.

Ezen túlmenően, az utóbbi években a középvállalkozók is egyre nagyobb növekedési rátát tudhatnak magukénak. A helyi önkormányzat megértést tanúsít a vállalkozók kérései felé saját erőből támogatja fejlődésüket, mint segítség nyújtása az intézményeken keresztül, városi kézbe veszik őket. Ennek köszönhetően biztosítva van a közintézmények stabil, gyors és megbízható reakciós rendszere.

A gazdag kulturális örökség és az erős gazdaság lehetőséget adnak a turizmus fejlődésére. Különösen érdekes két kulturális-turisztikai esemény, A Dráva menti motívumok naiv művészeti vására és a Reneszánsz fesztivál. A rengeteg sporttevékenység közül különösen ki kell emelnünk a kézilabdát, focit és a lovas versenyeket. Számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra a város és környéke, például a közeli Dráva folyó és a Šoderica tó. A sok étterem a városban és környékén rengeteg speciális Dráva menti ételeket nyújt számunkra.

Koprivnica város területén 5 általános iskola, gimnázium, kereskedelmi és középiskola van, amelyek különböző oktatási programokat kínálnak. a A legfiatalabb egyetem a Horvát Köztársaság tereületen, az Észak Egyetem (Sveučilište Sjever) Koprivnicai központtal hosszú távú fejlődést biztosít Koprivnicának és egész Északnyugat Horvátországnak, de távolabb is.

A városvezetés központjában már hosszú évek óta a fenntartható fejlődés van és Koprivnica különbözik sok más várostól különösen a városi középületek építésében, a gyalogos és kerékpáros közlekedés fejlődésében a legmodernebb szabványok szerint. Ennek következtében kiemelkedik az a tény, hogy a város előfutára az elektromobilitás, mint fejlett szolgáltatás bevezetésének, car sharing és bike sharing rendszernek, valamint 80 km hosszú bicikliút. A kivételes erőfeszítésekért a fenntartható fejlődés terén nemzetközileg is elismert lett, megkapta az Európai Nemzetközi Mozgás hete díját 2008-ban, pont úgy mint 2013-ban a „Ház és energiagazdálkodás díjat.

 

App Store

Google Play

Windows Phone