Music festival "Pjesme Podravine i PodravljaZenei örökség

Pitomačának hosszú zenei tradiciója van egészen 1926 kezdettel, amikor ""Sloga"" a horvát éneklő és zenei társaság létrejött és vele együtt kettő egy férfi és egy női csörgődon zenekar. A társaság sok énekest és hangszerjátékost adott akik követték a podravian vég hagyományát. Az egyik hagyományos szokás amit a történelem során végig megtartottak a „Martinjsko krštenje mošta“. Szent Martin napon a lakók áthívták a barátaikat a szőlőskertjeikbe, hogy megünnepeljék a nehéz munkát. Ebből a népszokásból és a Jergović testvérek ötletéből született meg „Kletijada“ fesztivál.

Az elején a legtöbbet eljátszott dalok a hagyományos dalok voltak vagy a már ismert dalok, de lassan a fesztivál elkezdett terjedni és volt néhány újabb dal is. Az amatőr zeneiség Pitomačában egyre kezdett elterjedni és hamarosan a média is kezdett érdeklődést mutatni. „Tamburaško sijelo“ egy műsor volt a horvát rádión, amellyel a fesztivál, ahogy ma ismerjük létrejött. A legendás Blaž Lenger halála után Pitomača és Podravina hiányos volt új ötletekben és új musicalekben ezért a fesztivál ötlete tökéletesnek tűnt.
Az 1993-as első fesztiválban „Pjesme Podravine i Podravlja“ -át tartottak a műsorban „Tamburaško sijelo“ -ban és „Podravino moja mila“-nak hívták. A fesztiválon 10 együttes volt főleg a közeli területekről Varaždin, Koprivnica, Zágráb Virovitica és Pitomača. Néhány dal erről a fesztiválról még ma is ismert mint például a „Podravski svirači“ Vlado Smiljanić i Tajne-től, „Lenger Blaž“ - Vlado Smiljanić és „Pjesma moje Podravine“ - Marijan Jergović és Drago Britvić.

Az 1994-es évektől ugyanazon a néven tartották a fesztivált, mint ma, de egy dolog van amit elkerülhetetlenül benne van a Pitomača zen történelmében – Dráva"

 

Sportversenyek, műhelyek gyerekeknek, etnikai gyűjtemény.


Szolgáltatások

Rendezvények


Térkép

Térkép betöltése...

Térképmozgatás megszüntetése


Elérhetőségek:


QR-kód:

QR-kód

Adatlap szerkesztése

Programcsomagok


Kapcsolatfelvétel

A csillaggal (*) megjelölt mezők kitöltése kötelező.

Biztonsági ellenőrző kód


Vissza az előző oldalra

App Store

Google Play

Windows Phone