Kompleks Franjevačkog samostana, crkve Sv. Roka i Samostalnog muzejaTörténelmi látványosság

A St. Rok templom a18. századtól a barokk ferencesrendi szerzetesekhez tartozik. Miután Virovitica felszabadult a török uralom alól, Martin Borković, Zágráb püspöke átadta ST. Ladislav tartományát a Virovitica plébánián a Ferences szerzeteseknek. A Ferencesek letelepedtek a városban, fa kolostorokat építettek és felépítették a St.rok templomot.
A St. Rok templom építése 1746-ban kezdődött és egészen 1752-ig tartott. A templom megsérült 1752-ben, amikor egy nagy földrengés rázta meg Viroviticát.
A templom belső része az egyik legjelentősebb barokk együttes Horvátországban. A 17. és 18. század között a kolostor Viroviticában egy magasrendű ferencesrendi egyetem volt, ahol fiatal ferencesek filozófiát, teológiát és retorikát tanultak. A kolostor egy kétemeletes épület négyszögű kerengővel. A homlokzat egyszerű sorozatos pilaszterrrel van tagolva. Ez a legrégibb épület Viroviticában. A kolostor nyugati oldalához egy új épületet és egy kolostori gyógyszertárat építettek 1758-ban. Északi sarkában van a St. Emigdija kápolna, aki a földrengések védőszentje. A kolostornak hatalmas gyűjteménye van festményekből és szobrokból, amiket a 18-19. században készítettek. Ezen kívül gazdag könyvtárral rendelkezik és egy nagy résszel a régi Ferences rendi gyógyszertárból.


Térkép

Térkép betöltése...

Térképmozgatás megszüntetése


Beszélt nyelvek:

  • Angol
  • Horvát

Elérhetőségek:

  • Cím: Zvonimirov trg 8, 33000 Virovitica
  • GPS koordináták: N 45.8351 I 17.3836
  • Telefon: 385(0)33 726-731

Nyitva tartás:

Egész éves


QR-kód:

QR-kód

Adatlap szerkesztése

Vissza az előző oldalra

App Store

Google Play

Windows Phone